Rond 8 uur vanochtend vlogen we uit. Jorrit en Marijn op de fiets naar school. Sascha en Senna naar de bus voor een school ski-uitje. A slingert zijn laptop aan om thuis aan het werk te gaan. En na een snelle kop koffie stap ik in de auto op weg naar mijn vrijwilligerswerk voor het Leger des Heils.

Zo zijn onze dagen gevuld met onze eigen taken, bezigheden en verantwoordelijkheden. Na mijn eigen activiteiten, haal ik halverwege de middag de weekboodschappen. Ik app A dat ik er weer aan kom. ‘Thee staat klaar!’ appt hij terug. Vlinders. Samen ruimen we de boodschappen op en ik warm weer op met mijn kop thee. De lampjes langs de oprit springen rond een uur of vier aan en werpen een warme gloed over onze oprit. Ook in de achtertuin hing A dit weekend de lampjes aan de overkapping. Als het donker wordt is onze tuin gezellig verlicht. De temperatuur daalt. De decembermaand komt in zicht.

Ik kook stamppot spruitjes. Ondertussen zijn Sascha en Senna alweer bijna in Emmeloord. Ook Marijn fietst na een speelafspraak, weer naar huis.

En zoals we vanochtend allemaal uitvlogen, zo druppelt nu iedereen weer binnen. Naar huis. Veilig. Niet bewust nadenkend over het feit dat we toch allemaal maar onze daginvulling hebben. Dat we mógen leren en ontwikkelen. Mógen werken. Niet bewust nadenkend over het feit dat we, na een dag aan de slag te zijn geweest, weer naar huis kunnen gaan. Thuis kunnen komen. Waar de lichtjes branden en de stamppot op het vuur staat. Waar je familie is. Jouw mensen.

Ineens sta ik er bij stil. En realiseer me op een heel gewone dag, dat het kleine geluk van een volle, lawaaierige eettafel waar alle verhalen van de dag (altijd dwars door elkaar heen 🙄) worden verteld, eigenlijk een immens groot geluk is…

Een gedachte over “Klein geluk of juist niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s