Het Leger des Heils?

Sinds enige tijd mag ik een paar uur van mijn week inzetten als vrijwilliger voor Het Leger des Heils.

“Het Leger des Heils, Marion? Past dat wel echt bij jou?”

Die vraag heb ik mij zelf ook wel een aantal keren gesteld. Het Leger heeft immers misschien een wat ‘stoffig’ imago. Dus of het wel echt bij me zou passen was soms een vraag die me wel eens door mijn hoofd spookte. Nu ik wat verder ben realiseer ik me dat het Leger en Marion volgens mij prima samen gaan! Het Leger werkt al een poos aan de identiteit en startte in de afgelopen periode zodoende met een aantal vernieuwende pioniersplekken.

Ik raakte betrokken via een van mijn muzikale contacten die op dat moment nog niet voor het Leger werkzaam was. Martin had een droom op zijn hart om een nieuwe geloofsplek/gemeenschap te starten en hij deelde deze droom met de bewoners (Rolf en Judith) van de locatie waar deze plek vorm zou krijgen. De gesprekken over mijn betrokkenheid startte nadat ik de keuze maakte om me te laten dopen en ik vroeg of Martin dat wilde doen. Hoewel hij zich er zelf misschien niet van bewust was, liep hij toch al een hele poos met mij op in mijn geloofsreis van de afgelopen jaren. Het leek me daarom mooi wanneer hij degene was die de doop voltrok. Hij wilde het doen en het idee om voor de doopdienst de locatie van de nieuwe geloofsplek te gebruiken, ontstond. Ik hernieuwde mijn contact met Judith en ontmoette Rolf.

Na mijn doop kregen ook de eerste samenkomsten van zininZwolle vorm. Ik koos er voor deze samenkomsten te bezoeken omdat ik een plek zocht waar mijn persoonlijke geloof meer mocht groeien en waar ik mocht leren en ontwikkelen. Een plek waar ik samen met reisgenoten verder mocht wandelen op mijn geloofsreis. Ondertussen werd Martin door Het Leger des Heils gevraagd om als pionier voor hen aan de slag te gaan. Zo kreeg zininZwolle de mogelijkheid om verder bloeien als een van de vernieuwde ‘Fresh Expressions’ pioniersplekken van Het Leger. Ik voelde me zo thuis op deze plek, op deze reis en binnen dit team waarin ik steeds meer werd betrokken. Ik voelde dat God er bij was. En ik werd deel van het kernteam. Ik koos dus niet bewust voor een vrijwilligersrol bij Het Leger des Heils, ik koos simpelweg voor zininZwolle. Ik leerde dat de missie van zininZwolle (en van het Leger) niet alleen was om elke zondag een fijne samenkomst te organiseren. Ik leerde dat de missie nog veel breder is. Dat de missie van het Leger zoveel meer omvat dan alleen het kerkgenootschap. Ik mag het Leger steeds een beetje beter leren kennen. En ik merk daardoor dat mijn keuze niet meer alleen voor zininZwolle is, maar dat ik dus ook kies voor Het Leger des Heils.

Ik kan dan ook niet wachten tot we, na deze coronaperiode, eindelijk de mouwen op kunnen stropen en binnen zininZwolle breder met de missie van het Leger aan de slag kunnen gaan. Want wat een missie is dat. Niet een naar binnen gekeerde missie. Maar een uitd(r)agende, hands-on missie. In de voetsporen van Jezus. Aan de slag! En ik hou van aan de slag. En van Jezus 🙂

Heeft het Leger nog een aantal stappen te zetten als het op imago aankomt? Ik denk dat dat op bepaalde vlakken zeker zo is. En ik zie dat er al hele mooie stappen worden gezet. En dat de prachtige missie blijft. Ik kijk er naar uit om daar een klein steentje aan bij te mogen dragen.

Misschien zie ik je nog eens binnen zininZwolle? Je bent van harte welkom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s