Als jij dat wil..

Ik wilde wel. Met mijn hele hart wilde ik -ja- zeggen. Wilde ik Zijn cadeau dat me zomaar aangereikt werd met twee handen aannemen. Maar ik durfde het niet. Of beter: ik voelde me bezwaard om het aan te nemen. Om überhaupt aan te nemen dat Zijn cadeau -Zijn genade en Liefde- wel voor mij bestemd was. Als ik om me heen keek naar al die mensen die ik had leren kennen dan vond ik het heel logisch en begrijpelijk dat zíj het cadeau hadden ontvangen én aangenomen. Ik kon me heel goed voorstellen dat deze mensen in volle overtuiging konden zeggen dat Jezus ook voor hen aan het kruis was gestorven. Dat Zijn genade voor hen was. Dat zij ‘lid mochten zijn van Zijn inner-circle’. Maar ik? Ik met mijn verleden? Ik met mijn grote mond, mijn geloofsleven wat een zooitje was en mijn egocentrische aard? Ik wist hoeveel er mis was in mijn relatie met God en ik wist ook dat ik simpelweg té weinig deed om in die relatie te investeren. Mijn geloof was een stil deel van mijn leven. En dan had ik het nog niet eens gehad over mijn verleden. Over die periode waarin ik alles deed waarvan ik wíst dat God het niet oké zou vinden. En ergens bleef er toch wel steeds dat lijntje met Hem.

Toen Jezus van Zich horen liet, toen Hij me aansprak op het moment dat ik deed wat ik het állerliefste deed, kon ik er echt niet meer omheen. Hij wil me terug. Maar waarom? Hoezo ik? Ik heb het vast niet goed verstaan? Wat zullen andere christen wel niet denken? Ik weet veel te weinig van de bijbel. Ik ken al die liedjes niet. Ik heb geen talent voor gebed. Hoe kan Hij nou op míj zitten te wachten? Ik ben toch niet christelijk genoeg? Ik ben toch niet zoals zij? Hij wil mij écht niet!

Kind, Ik zie je dagen
leeg van binnen glimlach je vol schijn
mag Ik vragen: wie hou je eigenlijk voor de gek?
vluchtend zonder reden
bang voor Mij omdat je stiekem denkt
dat het nu over is

Maar als je wil
is er een weg terug
terug in Mijn armen waar jij geborgen bent
als jij dat wil, is er een weg terug
ik wil je vergeven en ik je leven zijn

Kind, Ik hoor je denken:
‘God heeft me nu echt laten gaan’
mag Ik vragen: wie hou je eigenlijk voor de gek?
niets kan ooit verhinderen
dat mijn hart vol liefde voor je brandt
omdat Ik je Vader ben

En als je wil
is er een weg terug
terug in Mijn armen waar jij geborgen bent
Als jij dat wil, is er een weg terug
Ik wil je vergeven en in je leven zijn

Kom terug, belijd je zonden
Ik leg Mijn handen op je wonden
wees gerust, de prijs is al betaald
Jezus is voor jou gekomen
opdat je leven zou met Mij
leven voor altijd…

Mijn hart dat roept:
Ik wil je nu terug,
terug in Mijn armen waar jij geborgen bent
als jij ’t ook wil, kom dan maar snel terug

Ik wil je vergeven
Ik wil je vergeven
Ik wil je vergeven

Nu ik vier jaar verder ben realiseer ik me zo wat de impact van dit liedje voor me is geweest.

‘Als jij dat wil’.

Dáár draait hem om. Jezus zélf wil namelijk niets liever. In alles wat je meemaakt, wat je uitgevreten hebt, waar je soms de plank mis sloeg, waarin je jezelf verloren was, in dat alles blijft Jezus liefdevol verlangen naar jouw terugkomst. Ongelooflijk he? En toch is het écht waar. Met open armen wacht hij op je. Ik kon dat niet geloven. Hoe dan? Hoezo wacht Hij op mij? En toch deed Hij dat. En het enige, echt het énige dat ik moest doen was het gewoon wíllen. Terug wíllen gaan. Zeggen: ‘Oke dan, als U het dan zo graag wilt, dan wíl ik het ook. Dan wil ik terug naar U, naar de Bron. Hier ben ik dan’. Er staan nog veel meer prachtige en ware woorden in dit lied. Maar ik besefte me dat het begin is: ‘Als jij dat wil’. Als jij dat wil; Keer je om. De weg terug in Zijn armen. En Hij zorgt wel voor de rest (ook zo’n tof liedje!) ‘Ik wil je vergeven, en in je leven zijn’.  Wát een cadeau hè..

 Klik op de afbeelding voor het lied

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s