Wauw!

Ik ben altijd een beetje ‘van de leg’ in de stille week. De week van Pasen maakt mij vaak wat geëmotioneerd, zwaarmoedig misschien. Soms vind ik het een zware week omdat ik vaak, meer dan anders, kritisch ben op mezelf. Als mens. Ik bekijk mezelf door de ogen van een ander. Van Jezus misschien. Zou Hij blij zijn met mij? Met mijn handelen? Met de manier waarop ik in het leven sta? Met de tijd die ik met Hem doorbreng? Is Hij trots op me? Als christen mag je deze vragen in principe ten alle tijde met -ja- beantwoorden. Maar mijn onzekere aard vindt het soms erg moeilijk om dat volmondig te doen. De mens is immers niet perfect en het kan altijd beter.

Dit jaar ervoer ik een bijzonder Pasen. Ik heb het verhaal nog niet eerder zó intens mogen beleven. Voelen. Als onderdeel van het vocalenteam van ‘De Passie Nabij’ mocht ik samen met een super team, Martin Brand en Gert van der Vijver langs 6 verschillende theaters in het land om 7 keer het allerbelangrijkste verhaal uit de Bijbel te mogen (helpen) vertellen. Bijzonder. Om Jezus zo dicht bij te mogen voelen. Om in te voelen in Zijn vrienden op het moment dat het allereerste avondmaal plaats vond. Tijdens een van de voorstellingen had ik het idee dat ik een kleine glimp van het gevoel van Genade meemaakte toen Martin mij het brood gaf. Ik voelde intens verdriet op het moment dat Gert een handafdruk plaatste in de tekening van een Afrikaans, mager kindje dat hij net had gemaakt. Ik voelde schaamte na het indrukwekkende ‘Oh hoofd vol bloed en wonden’ en de tekeningen van de Via Dolarosa.

Ik merkte dat ik bij tijden volledig ín het verhaal getrokken werd en ik realiseerde me hoe dankbaar ik ben dat ik Jezus in mijn leven heb en dat ik sinds een kleine twee jaar nóg dichter bij Hem leven wil.

En, mensenlief, wat hébben we onbedaarlijk, verschrikkelijk gelachen. Wat hebben we gave gesprekken gehad. Wat hebben we ongelooflijk dom geleuterd in alle mógelijke accenten. Wat hebben we hysterische liedjes gezongen. De woordgrapjes en de weddenschappen vlogen door de coulissen (5 euro als je op die rode knop slaat!) Het was een grote, heerlijke ervaring. En volgend jaar mogen we gewoon weer. Feest!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s