De laatste (voorlopig?)

‘Zeg me alsjeblieft dat je zangles hebt’ zeg ik tegen het jonge meisje met de prachtige, warme stem die tijdens het Praise United XL concert een solo stuk zingt. Ze oogt relaxter dan dat ik dat ben. Hoewel ik niet gespannen ben maar voornamelijk ontzettend veel zin in dit optreden heb. Het doet me weer realiseren dat de spijt over het niet volgen van een muzikale opleiding nog steeds als een knoop in mijn maag genesteld zit.

Zingen met dit team en op podia als deze doet me veel. Meerstemmig zingen is zo geweldig en tijdens deze projecten gebeuren er zulke gave dingen binnen zo’n koor vol onbekenden. Binnen deze 4 weken zie je reserves wegvallen en mensen tot elkaar komen. Zoetsappig? Wellicht. Maar het gebeurd nu eenmaal. In 2016 heb ik met 4 projecten meegezongen. Bij elk eindconcert wist ik dat het volgende project alweer in de agenda stond. Een ‘geruststellend’ idee. Afgelopen zaterdag was het laatste concert dat in mijn agenda stond. En deze keer reed ik met met een iets leger gevoel naar huis. Het is nog niet helemaal duidelijk wat er in 2017 binnen de mogelijkheden ligt. Ik trek dat niet zo lekker merk ik.

Maar ondertussen verheug ik me ook weer op de volgende koorprojecten die hopelijk ook in 2017 binnen de mogelijkheden liggen. Want tsja, dat jasje zit me als gegoten..

img_3680

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s